ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΝΕΑ

Καλημέρα φίλοι μου και καλή βδομάδα να έχουμε όλοι μας! Πράγματα και θαύματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ελλαδίτσα μας.

Αποδήμησε εις Κύριο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Οπαδός του δεν υπήρξα ΠΟΤΕ , ούτε σε ιδεολογικό επίπεδο αλλά ούτε και σε ανθρωποκοινωνικό. Τουναντίον . Αλλά θεωρώ ότι σήμερα έκλεισε το κεφάλαιο των μεγάλων ευπατριδών πολιτικών ανδρών για την Ελλάδα. Οπότε με την ησυχία μας μπορούμε να δουλέψουμε και να διαχειριστούμε το κακό που μας βρήκε.

Ούτως ειπείν να αποδεχτούμε ότι οι πολιτικοί και η πολιτική στη χώρα μας δεν πρόκειται να ξαναφορέσουν τα καλά τους και βέβαια ξεχάστε τις γραβάτες δια παντός. Ο πολιτικός πολιτισμός αποχώρησε ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω του. Ένας πρώην Πρωθυπουργός (έστω και υπηρεσιακός) της χώρας, ο κος Παπαδήμος, βρίσκεται στην εντατική ακόμη και μάλλον θα βγει σήμερα, μετά από τρομοκρατικό χτύπημα που δέχτηκε και είχε ευτυχώς Άγιο ο άνθρωπος. Το φοβερότερο όλων είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι, πολιτικοί δίχως γραβάτα, μπορεί και δίχως παντελόνια, που στηρίζουν ποικιλοτρόπως την τρομοκρατική ενέργεια, την επιχαίρουν και μάλιστα εύχονται να υπάρξει συνέχεια. Μάλλον δεν γνωρίζουν ότι όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα.

Μέσα σ όλα αυτά πουλήθηκε και το καλοκαίρι . Έναν σχεδόν μήνα οι καταρρακτώδεις βροχές και οι καταιγίδες μας έχουν ρημάξει . Καραϊβική γίναμε . Ποιά Καραϊβική; Ινδονησία, Ταϊλάνδη και Άγιος Δομίνικος μαζί.
Στο δήμο Θεσσαλονίκης γίνεται της μουρλής το πανηγύρι , εχθροί εξ αίματος, μαλώνουν όλοι με όλους , διαπλεκόμενα συμφέροντα, καρέκλες, απαξίωση, και η πόλη ανήμπορη να περιμένει καρτερικά κάποιον να της δώσει λίγη σημασία. Να την καθαρίσει , να τη σκουπίσει, να την πλύνει, να μοιάζει λιγουλάκι με πόλη Ευρωπαϊκών προδιαγραφών .

Το σερβάϊβορ καλά κρατεί , όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς, οι άσημοι δηλαδή που είναι και μεγαλύτερη ομάδα, παρακολουθεί με κομμένη ανάσα τον αγώνα των μαχητών και των διασήμων για ένα πιάτο φαγητό . Ξεχνιούνται, λένε οι άσημοι, ξεφεύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας , δεν χρειάζεται να σκέφτονται. Μάλλον δεν χρειάζεται να σκέφτονται την πείνα που εξαπλώνεται αργά και σταθερά σαν επιδημία, μόνο για μας τους άσημους που δεν είμαστε ούτε μαχητές ούτε διάσημοι φυσικά.

Και μάλλον επειδή μάλλον είμαι ανεπίδεκτη μαθήσεως ή αρκετά αισιόδοξη ή πανηλίθια, ξαναδιάβασα το μάθημα που αφορούσε φελλούς και σκ@τα που, ενώ δεν έχουν καμία κοινωνική βαρύτητα, επιπλέουν πάντα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Έμαθα οτι εκδιώχτηκε ο Καρβέλας απο το κανάλι Ε, που είχε αναλάβει ρόλο κριτή κατ` απαίτηση του Μένιου, του προαγωγού…της σκληρής 8ης τέχνης , ο οποίος αποτελεί και ογκόλιθο πνευματικής ιδιοκτησίας ενώ παράλληλα είναι και μεγαλομέτοχος του ποιοτικού καναλιού. Όχι οτι συμπαθώ ιδιαίτερα τον Καρβέλα, δεν έπινα και καφέ μαζί του, δεν ανήκω και στους φανατικούς του κλαμπ. αλλά ως εδώ. Ο Καρβέλας είναι ο Καρβέλας κι έχει δώσει και μπορεί ποιητική αδεία να είναι και ιδιαίτερος και να έχει και χιούμορ ιδιαίτερο κι ακατάληπτο για πολλούς και να τον έχει χτυπήσει και η κρίση, όπως κι όλη την Ελλάδα. Αλλά δεν μπορεί ο κάθε σαλίγκαρος , το κάθε τσουτσέκι να απαιτεί ον κάμερα την αποχώρησή του με ύφος 40 καρδιναλίων και βάλε, να προσβάλλει τους τηλεθεατές και τον καλλιτέχνη προάγοντας τον φασισμό της λογοκρισίας, μαγκιά φορτωμένος…πού την βρήκε;;; Και από πού τα βρήκε;;; Λυπήθηκα που ο Καρβέλας δεν έφυγε εκείνη τη στιγμή κι ακόμη πιο πολύ λυπήθηκα που εγώ καταδέχτηκα να καταναλώσω φαιά ουσία βλέποντας Ε. Καλά να πάθω. Αφού ακόμη δεν κατάλαβα ότι ζούμε στην ένδοξη εποχή της τρομοκρατίας, της αναξιοπρέπειας, της αναξιοκρατίας ,της ματαίωσης αρχών και αξιών, της απαξίωσης, της ασέβειας, του θράσους, των προαγωγών, των υστερόβουλων και των αχαρίστων, ας ξαναδώσω εξετάσεις. Δεν μπορεί, θα το περάσω το μάθημα.